Ingredienser - 2 portioner
Slaw:
- 250 g hyvlad vitkål
- 1 l kokande vatten
- 100 g grovriven morot
- ½ finstrimlad rödlök
- ½ dl torkade tranbär
- 2 msk fettfri majonnäs
- ½ dl matyoghurt/låglaktosalternativ
- 1 tsk fransk senap
- salt och peppar
- 250 g nötfärs
- 1 finstrimlad salladslök
- 1 riven vitlöksklyfta
- ½ uppvispat ägg
- ½ tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 tsk potatismjöl
- 200 g kokt potatis
Såhär gör du
- Lägg kålen i ett durkslag och häll vattnet över. Låt svalna.
- Blanda med övriga ingredienser till slawen. Ställ svalt och låt smakerna mogna medan du gör spetten.
- Blanda allt till färsen.
- Forma 4 avlånga biffar och trä upp dem på spett.
- Stek eller grilla i 225–250° varm ugn ca 10 minuter.
- Snurra på dem då och då.
Energi per portion: 350 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar