Ingredienser - 4 port
- 500 g benfritt nötkött
- 3 st gula lökar
- 3 msk margarin
- 2 dl vatten
- 500 g potatis
- 2 tsk salt
- 2 krm peppar
- 330 ml lättöl
- 2 msk persilja
Gör så här:
- Skär ev köttbitarna i mindre bitar.
- Skala och skiva löken. Stek den i 1 msk margarin tills den fått fin färg, ta upp den.
- Bryn köttet i resten av margarinet. Ta upp och vispa ur stekpannan med hett vatten. Ta vara på skyn.
- Skala potatisen och skär den i skivor.
- Varva potatisen, lök och kött i en gryta eller ugnssäker form.
Börja och sluta med potatis. - Krydda med salt och peppar mellan varven.
- Häll på skyn från stekningen och öl och sjud under lock på svag värme eller i 200 grader ugnsvärme 45 min.
- Strö över klippt persilja.
- Äts med valfri sallad.
Källa: En lättare vecka
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar