Ingredienser - 2 portioner
- 1 stor näve blandade späda blad och skott, t ex ekbladssallad, rucola, ärtskott, mizuna, röd mangold, babyspenat
- 6 rädisor i skivor
- 2 knippmorötter i tunna strimlor
- 2 salladslökar i skivor
- 1 avokado i klyftor
- 4 skivor parmaskinka, 50 g
- 1 tsk dijonsenap
- 2 tsk flytande honung
- 2 tsk balsamvinäger
- 2 tsk olivolja
- 1 tsk rostade pinjenötter
- bröd eller grissini
Såhär gör du
- Skölj och skaka av salladen.
- Varva grönsakerna i en djup tallrik.
- Ta bort det feta från parmaskinkan och stek hastigt i torr stekpanna.
- Blanda senap, honung, vinäger och olja och häll det över salladen.
- Garnera med skinka och nötter.
- Servera med en liten bit brytbröd eller 1 grissini per person, ev. glutenfritt
Energi per portion: 277 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar