lördag 27 mars 2010

Sommarhallonkaka



Ingredienser - 6 st
  • 1 ägg
  • 40 g socker
  • 30 g marsipan
  • 40 g vetemjöl
  • ½ citron

Fyllning:

  • 100 g hallon
  • 1 tsk socker


Garnering:

  • Florsocker
  • Hallon

Tillagning

  1. Vispa ägg och socker i 10 minuter. Riv marsipanen fint och rör ner den. Vänd ner vetemjöl tillsammans med rivet citronskal och -saft.
  2. Fördela smeten i smorda kakformar (eller i en stor) och baka antingen i 10 minuter i 200 grader eller i 30 minuter i 180 grader om den är stor.
  3. Dela kakan i två bottnar när den har svalnat och bred på mosade hallon rörda med socker mellan bottnarna.
  4. Sikta florsocker över kakan, dela och garnera med färska bär.


Energi per kaka (person): 106 kcal Fett: 3 g Protein: 3 g Kolhydrater: 18 g Fibrer: 1 g

Källa & bild: IForm

1 kommentar:

Jenny sa...

Åhe, vad gott! Vilken fin blogg du har.