Ingredienser - 6 st
- 1 ägg
- 40 g socker
- 30 g marsipan
- 40 g vetemjöl
- ½ citron
Fyllning:
- 100 g hallon
- 1 tsk socker
Garnering:
- Florsocker
- Hallon
Tillagning
- Vispa ägg och socker i 10 minuter. Riv marsipanen fint och rör ner den. Vänd ner vetemjöl tillsammans med rivet citronskal och -saft.
- Fördela smeten i smorda kakformar (eller i en stor) och baka antingen i 10 minuter i 200 grader eller i 30 minuter i 180 grader om den är stor.
- Dela kakan i två bottnar när den har svalnat och bred på mosade hallon rörda med socker mellan bottnarna.
- Sikta florsocker över kakan, dela och garnera med färska bär.
Energi per kaka (person): 106 kcal Fett: 3 g Protein: 3 g Kolhydrater: 18 g Fibrer: 1 g
Källa & bild: IForm
1 kommentar:
Åhe, vad gott! Vilken fin blogg du har.
Skicka en kommentar