Ingredienser - 4 portioner
- 600 g fiskfilé, (torsk, sej, kolja)
- 3 msk färskpressad citronsaft
- 1 grön paprika
- 1 gul paprika
- 1 röd paprika
- 2 inlagda gurkor
- 1 stor gul lök
- salt och vitpeppar
- 1 tsk paprikapulver
- 600 g potatis
- smör eller margarin till formen
- 2 ägg
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- Skölj av fiskfiléerna i kallt vatten. Tärna fisken och blanda den med färskpressad citronsaft. Ansa paprikorna och hacka dem grovt. Hacka gurkorna fint. Skala löken och hacka den fint.
- Blanda paprika, lök, fisk och gurka i en skål. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
- Sätt ugnen på 175°C. Skala potatisen och skär den i skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett.
- Varva potatisen och fisk- och grönsaksblandningen i den ugnsfasta formen. Avluta med ett lager potatis.
- Vispa ihop ägg och grädde och krydda med salt och peppar. Häll blandningen över gratängen. Baka gratängen 40 min i ugnen tills den är gyllenbrun.
Näringsvärde per portion 389 kcal Kolhydrater 31g Protein 35g Fett 14g Fibrer 4g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar