Ingredienser -1 portion
- 100 g plommontomater
- Salt
- Peppar
- Olivolja
- 2 färska fikon
- 20 g mjuk getost
- 2 msk gräslök
- 4 skivor lufttorkad skinka
- 1 tsk flytande honung
- 40 g rostat rågbröd
Tillagning
- Skär tomaterna på längden och droppa över olja, salt och peppar.
- Ställ in dem i ugnen i 125 grader i 1 timme.
- Skär sedan fikonen i halvor och rör ihop osten med hackad gräslök.
- Lägg en tesked ostblandning på varje fikonhalva.
- Lägg ut skinkan och lägg en fikonhalva på varje skiva.
- Lägg sedan en tomat överst och rulla ihop skinkan.
- Droppa över honung och olja och servera med nyrostat bröd.
Energi per person: 372 kcal Fett: 12 g Protein: 18 g Kolhydrater: 51 g Fibrer: 6 g
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar