söndag 28 mars 2010

Skinkpaket med fikon och getost



Ingredienser -1 portion
  • 100 g plommontomater
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • 2 färska fikon
  • 20 g mjuk getost
  • 2 msk gräslök
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 1 tsk flytande honung
  • 40 g rostat rågbröd

Tillagning

  1. Skär tomaterna på längden och droppa över olja, salt och peppar.
  2. Ställ in dem i ugnen i 125 grader i 1 timme.
  3. Skär sedan fikonen i halvor och rör ihop osten med hackad gräslök.
  4. Lägg en tesked ostblandning på varje fikonhalva.
  5. Lägg ut skinkan och lägg en fikonhalva på varje skiva.
  6. Lägg sedan en tomat överst och rulla ihop skinkan.
  7. Droppa över honung och olja och servera med nyrostat bröd.


Energi per person: 372 kcal Fett: 12 g Protein: 18 g Kolhydrater: 51 g Fibrer: 6 g

Källa & bild: IForm

Inga kommentarer: