Ingredienser - 4 portioner
- 4 ägg
- 1 msk smör eller margarin till formarna
- 6 msk riven ost, t ex Grevé, 17%
- 100 g smältost
- 4 msk mellanmjölk
- 4 msk matlagningsgrädde
- salt
- 1 krm vitpeppar
- 2 msk klippt gräslök
Tillagning
- Smörj 4 små portionsformar och strö i hälften av den rivna osten.
- Rör ut smältosten med mjölk och grädde. Smaksätt med salt, vitpeppar och gräslök.
- Knäck 1 ägg i varje form. Fördela ostblandningen över äggen. Strö över resten av den rivna osten.
- Grädda cocotterna i 225°C, ca 10 min. Äggen ska vara löskokta och osten gyllenbrun. Strö över lite gräslök och servera genast.
Näringsvärde per portion 235 kcal Kolhydrater 3g Protein 15g Fett 18g Fibrer 0g
Källa & bild: Impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar