Ingredienser - 4 portioner
- 600 g fast fisk, t ex marulk, havskatt, svärdfisk eller lax
- ca 10–15 lagerblad
- 1 msk olivolja till pensling
- 8 grillspett
- 1 tsk salt
- 2 krm nymald vitpeppar
CHILIDRESSING
- 1 1/2 msk pressad citron
- 3 msk olivolja
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 2 tsk honung
- 1 tsk sambal oelek
- 3 msk hackad koriander
- 1 krm salt
SALLAD
- 250 g körsbärstomater
- 1 salladshuvud, t ex krispsallad eller huvudsallad
- 1 påse rucola (80 g)
- 50 g ärtskott
TILL SERVERING
- citronklyftor
- nykokt färskpotatis
Tillagning
- Skär fisken i kuber, cirka 2x2 centimeter och trä upp fisken på spett med lagerblad emellan. Pensla med olivolja.
- Chilidressing: Vispa ihop ingredienserna.
- Sallad: Halvera tomaterna, bryt salladen och lägg upp tillsammans med rucola och ärtskott på ett fat.
- Grilla spetten runtom på grill eller i grillpanna, ca 5 min. Salta och peppra.
- Lägg spetten på salladen. Häll på dressing. Servera med nykokt potatis och citronklyftor.
NÄRING PER PORTION 375 kcal 16 g fett, 28 g protein, 31 g kolhydrater
Källa & bild: Lagalätt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar