Ingredienser - ca 6 portioner
Botten:
- 10 fettfattiga vaniljkex
- 50 g pumpakärnor
- 1 msk pumpakärneolja
- 1 msk akaciahonung
Fyllning:
- 3 ägg
- 100 g råsocker
- 50 g akaciahonung
- 1 hel vaniljstång
- 250 g pumpa
- 150 g kesella
- 1 tsk färskriven ingefära
- 1 tsk riven muskotnöt
- 1 tsk kanel
- 1 krm havssalt
Kräm:
- 200 g kesella
- Korn från en halv vaniljstång
Tillagning
- Hacka kex och pumpakärnor noga, blanda det med pumpaolja och akaciahonung och pressa ner det i botten av en pajform.
- Förgrädda i ugnen på 200 grader i 5 minuter.
- Vispa äggen hårt tillsammans med råsocker, akaciahonung och vaniljkorn från vaniljstången.
- Gör pumpamos genom att koka pumpakött i små tärningar mjukt i ca 15 minuter.
- Kyl av och mosa pumpan med en gaffel.
- Blanda pumpamos, kesella och kryddor i äggmassan och häll över fyllningen i pajformen. Grädda pajen i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter.
- Rör en kall kräm av kesella och vaniljkorn och ät den till.
Energi per person: 246 kcal Protein: 9,3 g Fett: 8,3 g Kolhydrater: 32,7 g Fibrer: 1,0 g
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar