Ingredienser - 4 personer
- 800 g nötkött
- Olivolja
- Havssalt
- Peppar
- 150 g rödbeta
- 150 g rotselleri
- 150 g morot
- 100 g persiljerot
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 msk sesamfrön
- 100 g babyspenat
Tillagning
- Gnid in köttet med olja och salta och peppra.
- Lägg köttet på ett ugnsfast fat och intervallstek det 8–20 min i 220 grader.
- Sänk till 190 grader efter 5 min.
- Låt sedan köttet vila i rumstemperatur i 8–20 min.
- Stek det igen i 8–20 min i den 190 grader varma ugnen och låt det sedan återigen vila 8–20 min.
- Köttet ska steka och vila lika lång tid.
- Skär köttet i tunna skivor.
Energi: 340 kcal
Fett: 12 gram
Protein: 37 gram
Kolhydrater: 18 gram
Fett: 12 gram
Protein: 37 gram
Kolhydrater: 18 gram
Källa & bild: IForm
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar