Ingredienser - Cirka 30 små bitar
- 300 g mörk choklad, mellan 70 och 86 % kakao
- 2 1/2 dl mellangrädde
- 3 dl torkad frukt, t ex fikon, aprikoser, russin, dadlar och äppelringar
- 5 dl nötter och frön, t ex pumpafrön, solrosfrön, rostade valnötter, hasselnötter, mandlar och cashewnötter
Så här gör du
- Hacka chokladen grovt.
- Koka upp grädden i en kastrull, dra kastrullen från plattan och blanda ner chokladen. Rör tills all choklad har smält.
- Hacka den torkade frukten grovt och blanda ner i chokladsmeten tillsammans med nötter och frön.
- Klä en ugnsform, ca 20x20 cm, med smörgåspapper.
- Bred ut smeten i formen och dekorera gärna med lite extra pumpafrön.
- Låt stå kallt en stund för att stelna. Skär kakan i bitar och förvara svalt.
Energi per portion: 153 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar