Ingredienser - 12 bitar
- 50 g mörk choklad, 70%
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl dinkelflingor
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 dl Smör-&rapsolja
- 2 dl mild yoghurt naturell
- 1 ½ dl frysta hallon
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°.
- Hacka chokladen.
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Rör i smör-&rapsolja och det mesta av yoghurten.
- Vänd ner choklad och hallon.
- Forma två runda kakor på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Skär ett kryss i varje rundel.
- Pensla med resterande yoghurt och strö över lite dinkelflingor.
- Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
Energi per portion: 160 kcal kolhydrater 18 g protein 3 g fett 8 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar