Ingredienser - 8 portioner
- 12 fullkornspepparkakor
- 2 msk smält smör
Fyllning:
- 150 g ädelost, max 30%
- 400 g cream cheese, max 12%
- 2 msk hackad gräslök
- 2 ägg
Garnera med:
- 4 färska fikon i klyftor
Gör så här:
- Sätt ugnen på 150°.
- Lägg pepparkakorna i en matberedare, krossa dem fint och tillsätt smör.
- Häll i botten på en springform, cirka 20 cm i diameter.
- Tryck ut smulorna så att de bildar en jämntjock botten.
- Mixa ädelost, färskost, gräslök och ägg till en jämn smet och fördela på pepparkaksbotten.
- Grädda mitt i ugnen 30–40 min tills den stelnat.
- Låt svalna.
Energi per portion: 255 kcal
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar