söndag 28 augusti 2011




Gazpacho, 2 portioner
  • 1 röd paprika
  • 1/4 hackad röd chili (om du gillar stark mat så ta med fröerna från chilin)
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlökslyfta
  • 1/2 gurka
  • 4 tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1,5 msk olivolja
  • 4 dl vatten
  • 2 msk hackad färsk persilja
  • Salt, svartpeppar
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • Krutonger
Tillagning
  1. Skölj grönsakerna.
  2. Kärna ur paprikan.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Mixa paprika, lök, chili, vitlök, gurka, persilja, solrosfrön och tomater tillsammans med vatten tills det fortfarande är små hela bitar kvar.
  5. Blanda i vinäger, olja, salt och peppar.
  6. Ställ in i kylen minst en timme innan servering.
  7. Servera väl kyld toppad med krutonger.
Gazpachon är supergod att servera tillsammans med skalade lagerräkor.
Näringsberäkning per portion (exkl krutonger och ev räkor)
Energi: 200 kcal
Fett: 14,8g (67E%)
Protein: 4,5g (9E%)
Kolhydrater: 11,4g (24E%)
Källa & bild: matvett 

Inga kommentarer: