Gazpacho, 2 portioner
- 1 röd paprika
- 1/4 hackad röd chili (om du gillar stark mat så ta med fröerna från chilin)
- 1/2 gul lök
- 1 vitlökslyfta
- 1/2 gurka
- 4 tomater
- 1 msk balsamvinäger
- 1,5 msk olivolja
- 4 dl vatten
- 2 msk hackad färsk persilja
- Salt, svartpeppar
- 2 msk rostade solrosfrön
- Krutonger
- Skölj grönsakerna.
- Kärna ur paprikan.
- Skala och hacka löken.
- Mixa paprika, lök, chili, vitlök, gurka, persilja, solrosfrön och tomater tillsammans med vatten tills det fortfarande är små hela bitar kvar.
- Blanda i vinäger, olja, salt och peppar.
- Ställ in i kylen minst en timme innan servering.
- Servera väl kyld toppad med krutonger.
Gazpachon är supergod att servera tillsammans med skalade lagerräkor.
Näringsberäkning per portion (exkl krutonger och ev räkor)
Energi: 200 kcal
Fett: 14,8g (67E%)
Protein: 4,5g (9E%)
Kolhydrater: 11,4g (24E%)
Källa & bild: matvett
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar