måndag 22 augusti 2011

Mexikanska bönor med stekt bacon




Ingredienser - 4 portioner

  • 100 gram finhackad gul lök
  • 2 tsk margarin
  • 500 gram kidneybönor (1 burk innehåller 250 g))
  • 2 dl salsasås
  • 1 tsk spiskummin
  • Chilipeppar
  • Salt
  • Peppar
  • 300 gram magert bacon (12%)
  • 4 st tomater
  • 4 skivor grovt bröd

Gör så här
  1. Fräs löken i margarin i en gryta. 
  2. Tillsätt bönor, salsasås, spiskummin, chilipeppar, salt och peppar. 
  3. Låt bönorna koka i 5-10 minuter.
  4. Stek fläsket i sitt eget fett. Låt det rinna av på hushållspapper. 
  5. Servera med tomater och bröd.

Energi per portion: 381 kcal

Källa & bild: matklubben

Inga kommentarer: