Ingredienser - 2 portioner
- 50 g risoni eller ris/glutenfri pasta
- 1½ msk olivolja
- 1 msk vit balsamvinäger
- 1 tsk fransk senap
- 1 tsk svensk senap
- 1 knippa hackad bladpersilja
- 1 strimlat äpple, helst rött
- 6 halverade cornichoner
- 5 cm strimlad gurka
- 150 g kokt skinka, t ex julskinka
- 6 grovhackade valnötshalvor
- kärnorna från ½ granatäpple
Så här gör du
- Koka risonin, spola den kall och låt rinna av.
- Blanda olja, vinäger, senap och persilja i en stor skål och vänd ner äppelstrimlor, cornichoner, gurka och risoni.
- Lägg upp skinkskivorna på 2 tallrikar, lägg salladen ovanpå och strössla över nötter och granatäppelkärnor.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar