fredag 26 augusti 2011

Skinksallad med äpple


Ingredienser - 2 portioner
  • 50 g risoni eller ris/glutenfri pasta
  • 1½ msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk fransk senap
  • 1 tsk svensk senap
  • 1 knippa hackad bladpersilja
  • 1 strimlat äpple, helst rött
  • 6 halverade cornichoner
  • 5 cm strimlad gurka
  • 150 g kokt skinka, t ex julskinka
  • 6 grovhackade valnötshalvor
  • kärnorna från ½ granatäpple
Garnera med: bladpersilja


Så här gör du
  1. Koka risonin, spola den kall och låt rinna av.
  2. Blanda olja, vinäger, senap och persilja i en stor skål och vänd ner äppelstrimlor, cornichoner, gurka och risoni.
  3. Lägg upp skinkskivorna på 2 tallrikar, lägg salladen ovanpå och strössla över nötter och granatäppelkärnor.
Energi per portion: 380 kcal

Källa & bild: MåBra




Inga kommentarer: