Ingredienser - 4 portioner
- 400 g rimmad lax i skivor
- 800 g färsk- eller delikatesspotatis
- 2 msk smör
- 3 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 1 citron
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald vitpeppar
- ½ knippe dragon (kan ersättas med dill)
- 100 g rucola
Tillagning
- Skrubba och koka potatisen mjuk. Låt den kallna.
- Smält smöret i en kastrull och tilllsätt mjölet. Späd med mjölken lite i taget och låt stuvningen koka under omrörning ca 5 min. Halvera citronen och pressa saften ur den ena halvan. Häll citronsaften i stuvningen och smaka av med salt och peppar.
- Halvera större potatisar. Hacka dragonen. Vänd ner potatis och dragon i stuvningen.
- Skär den andra halvan citron i klyftor och servera dem till laxen med potatis och rucola.
Näring/portion: Ca 400 kcal, 15 g fett, 25 g protein, 40 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar