Ingredienser - 2 portioner
- 300 g blomkålsbuketter
- 1 purjolök, ca 150 g, skivad
- 1 vitlöksklyfta, skivad
- ½ msk smör
- 5 dl grönsaksbuljong
- ½ dl crème fraiche, 34 %, ev. låglaktos
- 1 msk hackad bladpersilja
- salt och peppar
- 1 msk finskuren gräslök
- 2 skivor fiberfranska, ev. glutenfria
- 2 tsk smör eller bregott
- 2 skivor rökt kalkon eller skinka
- 2 tomatskivor
- 30 g chèvre
Såhär gör du
- Bryn grönsakerna i smör, häll på buljongen och koka tills blomkålen mjuknat, 7–8 min.
- Häll av men spara en del av buljongen.
- Mixa resten slätt, häll tillbaka buljongen, tillsätt crème fraiche och persilja och koka upp.
- Salta, peppra och strö över gräslöken.
- Bred smör på brödet, lägg på skinka, tomat och ost. Kläm ihop och grilla i smörgåsgrill.
- Dela dubbelmackorna diagonalt och servera till soppan.
- Tips: Har du ingen smörgåsgrill går det bra att grilla i 275° ugn.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar