onsdag 17 augusti 2011

Blomkålssoppa med toastsnibbar


Ingredienser - 2 portioner

  • 300 g blomkålsbuketter 
  • 1 purjolök, ca 150 g, skivad 
  • 1 vitlöksklyfta, skivad 
  • ½ msk smör 
  • 5 dl grönsaksbuljong 
  • ½ dl crème fraiche, 34 %, ev. låglaktos 
  • 1 msk hackad bladpersilja 
  • salt och peppar 
  • 1 msk finskuren gräslök 
  • 2 skivor fiberfranska, ev. glutenfria 
  • 2 tsk smör eller bregott 
  • 2 skivor rökt kalkon eller skinka 
  • 2 tomatskivor 
  • 30 g chèvre

Såhär gör du
  1. Bryn grönsakerna i smör, häll på buljongen och koka tills blomkålen mjuknat, 7–8 min.
  2. Häll av men spara en del av buljongen. 
  3. Mixa resten slätt, häll tillbaka buljongen, tillsätt crème fraiche och persilja och koka upp.
  4. Salta, peppra och strö över gräslöken. 
  5. Bred smör på brödet, lägg på skinka, tomat och ost. Kläm ihop och grilla i smörgåsgrill.
  6. Dela dubbelmackorna diagonalt och servera till soppan. 
  7. Tips: Har du ingen smörgåsgrill går det bra att grilla i 275° ugn.

Inga kommentarer: