måndag 15 augusti 2011

Avancerad sök Färsbiffar med citron och gräslökssås



Ingredienser - 4 portioner

  • ½ gul lök 
  • 1 liten morot
  • 150 g nötfärs , mager 
  • ½ tsk salt 
  • ½ krm svartpeppar 
  • 1,5 dl lagalätt , (Kelda) 
  • 2 tsk smör 
  • ½ tsk soja 
  • 1 tsk honung 
  • 0,2 st citron, strimlat skal + pressad saft 
  • 2 msk gräslök , hackad 
Tillbehör:

  • 350 g potatis, kokt 
  • 200 g grönsaker, kokta

Gör så här
1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.

2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs.

3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.

4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft.

5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.

Energi per portion: Ca 400 kcal , varav 13 g fett.

Källa & bild: matklubben

Inga kommentarer: