Ingredienser - 4 portioner
- ½ gul lök
- 1 liten morot
- 150 g nötfärs , mager
- ½ tsk salt
- ½ krm svartpeppar
- 1,5 dl lagalätt , (Kelda)
- 2 tsk smör
- ½ tsk soja
- 1 tsk honung
- 0,2 st citron, strimlat skal + pressad saft
- 2 msk gräslök , hackad
- 350 g potatis, kokt
- 200 g grönsaker, kokta
Gör så här
1. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv moroten.
2. Blanda färsen med lök, morot, salt, peppar och 1/2 dl gräddmjölk till en jämn färs.
3. Forma 4 avlånga biffar. Stek dem i smör i en stekpanna ca 3-4 minuter på varje sida.
4. Häll i resten av gräddmjölken i pannan. Krydda med soja, honung och citronsaft.
5. Låt skyn koka ihop någon minut. Strö över citronskal och gräslök. Servera biffarna med potatis och grönsaker.
Energi per portion: Ca 400 kcal , varav 13 g fett.
Källa & bild: matklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar