Ingredienser - 4 port
- 1 skiva landgångsbröd, ev. glutenfritt
- 1 gul lök
- 250 g gröna ärter
- 7 dl grönsaksbuljong
- 100 g chèvre (getost)
- 1 dl kesella mini
Så här gör du
- Sätt ugnen på 225° och övervärme.
- Skär brödet i avlånga stavar. Rosta brödet i ugnen tills det fått fin färg på båda sidor.
- Skala och hacka löken.
- Lägg lök, ärter och buljong i en kastrull och sjud på svag värme under lock i 10 min tills grönsakerna mjuknat.
- Mixa soppan slät.
- Mixa samman chèvre och kesella till en kräm.
- Servera soppan med en klick chèvrekräm och en brödstav.
Energi per portion: 172 kcal
Källa & bild: MåBra
Glöm inte TÄVLINGEN!
3 kommentarer:
soppa är ju så gott, tröttnar aldrig på det. kul att man kan variera med så mycket :)
Ja visst är det, enkelt och gott!
Hoppas du får en trevlig sommar med god mat! :)
tack så mycket och detsamma! :D
Skicka en kommentar