tisdag 29 juni 2010

Grönärtssoppa med getostkräm



Ingredienser - 4 port

  • 1 skiva landgångsbröd, ev. glutenfritt
  • 1 gul lök
  • 250 g gröna ärter
  • 7 dl grönsaksbuljong
  • 100 g chèvre (getost)
  • 1 dl kesella mini

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225° och övervärme.
  2. Skär brödet i avlånga stavar. Rosta brödet i ugnen tills det fått fin färg på båda sidor.
  3. Skala och hacka löken.
  4. Lägg lök, ärter och buljong i en kastrull och sjud på svag värme under lock i 10 min tills grönsakerna mjuknat.
  5. Mixa soppan slät.
  6. Mixa samman chèvre och kesella till en kräm.
  7. Servera soppan med en klick chèvrekräm och en brödstav.

Energi per portion: 172 kcal

Källa & bild: MåBra

Glöm inte TÄVLINGEN!

3 kommentarer:

hanna sa...

soppa är ju så gott, tröttnar aldrig på det. kul att man kan variera med så mycket :)

AD sa...

Ja visst är det, enkelt och gott!

Hoppas du får en trevlig sommar med god mat! :)

hanna sa...

tack så mycket och detsamma! :D