tisdag 22 juni 2010

Kinakyckling med sting




Ingredienser - 1 port

  • 1 kycklingbröst (125 g)
  • 1/2 tsk olja
  • 1/2 purjolök
  • 40 g skivade champinjoner
  • 1/2 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl kokt fullkornsris

Blanda ihop:

  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk kycklingfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1/2–1 tsk sambal oelek
  • 1 tsk maizena


Så här gör du

  1. Fräs ett strimlat kycklingbröst i olja ca 5 min.
  2. Tillsätt purjolök i sneda skivor, skivade champinjoner, röd paprika i bitar, hackad vitlöksklyfta och låt fräsa med ett par min.
  3. Blanda samman vatten, kycklingfond, kinesisk soja, sambal oelek och maizena.
  4. Rör ner blandningen i pannan och låt puttra ett par min.
  5. Servera med kokt fullkornsris.

Energi per portion: 270 kcal

Källa & bild: MåBra

1 kommentar:

Anonym sa...

Detta var hur gott som helst :)
Ett stort plus i kanten var att det var så lätt att göra :)