Ingredienser - 4 portioner
- 600 g skinka eller benfri kotlett
Sås:
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk olivolja
- 2 burkar krossade tomater à 400 g
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk torkad basilika
- 0,5 tsk salt
- 0,5 tsk svartpeppar
Fyllning:
- 2 msk hackade svarta oliver (valfritt)
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk rivet citronskal
- 1 dl ricottaost
- 1 msk hackad färsk persilja
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C. Putsa skinkan och skär den i åtta skivor, eller putsa kotletterna. Skala och hacka vitlöken till såsen.
- Förbered såsen i en liten kastrull. Hetta upp oljan på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs upp under omrörning i 1 min. Tillsätt tomaterna, oregano, basilika, salt och peppar. Sjud till såsen tjocknar, ca 15 min. Rör om då och då.
- Kärna ur och hacka oliverna. Skala och hacka vitlöken. Blanda citronskal, hackad vitlök, ricotta, oliver och persilja i en skål. Blanda väl.
- Bred fyllningen på varje skinkbit och rulla ihop skivorna. Fäst med tandpetare. Lägg ruladerna i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll på såsen och ställ in i ugnen i 30 min. Ta bort tandpetarna och servera genast.
Tips
- Använd en matsked till att fördela ostblandningen på köttet. Bred på osten men lämna en 0,5 cm fri kant runt om.
- Rulla ihop varje skiva. Börja rulla från kortändan. Fäst ihop med en tandpetare så att köttet inte öppnar sig under tillagningen i ugnen.
Näringsvärde per portion 274 kcal Kolhydrater 7g Protein 36g Fett 10g Fibrer 2g
Källa & bild: impoline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar