måndag 7 juni 2010

Italienska skinkrulader




Ingredienser - 4 portioner

  • 600 g skinka eller benfri kotlett

Sås:

  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk olivolja
  • 2 burkar krossade tomater à 400 g
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar


Fyllning:

  1. 2 msk hackade svarta oliver (valfritt)
  2. 2 vitlöksklyftor
  3. 1 tsk rivet citronskal
  4. 1 dl ricottaost
  5. 1 msk hackad färsk persilja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C. Putsa skinkan och skär den i åtta skivor, eller putsa kotletterna. Skala och hacka vitlöken till såsen.
  2. Förbered såsen i en liten kastrull. Hetta upp oljan på medelvärme. Tillsätt den hackade vitlöken och fräs upp under omrörning i 1 min. Tillsätt tomaterna, oregano, basilika, salt och peppar. Sjud till såsen tjocknar, ca 15 min. Rör om då och då.
  3. Kärna ur och hacka oliverna. Skala och hacka vitlöken. Blanda citronskal, hackad vitlök, ricotta, oliver och persilja i en skål. Blanda väl.
  4. Bred fyllningen på varje skinkbit och rulla ihop skivorna. Fäst med tandpetare. Lägg ruladerna i en ugnsfast form med skarven nedåt. Häll på såsen och ställ in i ugnen i 30 min. Ta bort tandpetarna och servera genast.

Tips

  • Använd en matsked till att fördela ostblandningen på köttet. Bred på osten men lämna en 0,5 cm fri kant runt om.
  • Rulla ihop varje skiva. Börja rulla från kortändan. Fäst ihop med en tandpetare så att köttet inte öppnar sig under tillagningen i ugnen.

Näringsvärde per portion 274 kcal Kolhydrater 7g Protein 36g Fett 10g Fibrer 2g

Källa & bild: impoline

Inga kommentarer: