Ingredienser - 8-10 bitar
- 200 g mörk kavring
- 75 g Arla smör
Fyllning:
- 3 gelatinblad
- 1 burk matjessill, ca 200 g
- 1 rödlök
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 3 dl Arla Ko® gräddfil
- 1/2 tsk svartpeppar
- 1-2 msk sillspad
- 1 dl hackad gräslök
Gör så här
- Finhacka eller mixa brödet. Smält smöret och blanda det med smulorna.
- Platta ut blandningen i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Låt stå i kyl ca 15 min. Lägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min.
- Låt sillen rinna av och spar spadet.
- Skala löken. Finhacka sill och lök. Blanda sill, lök, kvarg, gräddfil, peppar och sillspad.
- Ta upp gelatinet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Rör ner det i sillblandningen. Häll det i formen och låt den stå i kyl minst 3 tim för att stelna.
- Lägg silltårtan på ett fat och garnera med gräslök.
Näringsvärde per bit: 300 kcal Protein 11 g Kolhydrat 19 g Fett 20 g
Källa & bild: Arla
1 kommentar:
Ville bara bjuda in till min nya matblogg, Den Rockande Kocken... http://blog.godaremat.se/ Ha en bra dag...
Skicka en kommentar