Ingredienser - 1person
- 5 g smör
- 5 g mörkt muscovadosocker
- 50 g svarta vinbär
- 1 nypa kryddpeppar
- 1 nypa muskotnöt
- ½ tsk kanel
- ¼ citron
- 1 medelstort äpple
Tillagning
- Lägg smör och socker i en gryta och smält det tillsammans.
- Rör ner svarta vinbär, kryddpeppar, färskriven muskotnöt, kanel samt rivet skal och saft från citronen.
- Halvera äpplet, ta ur kärnhuset och lägg i fyllningen.
- Baka det fyllda äpplet i ugnen på 160 grader i cirka 25 minuter tills det är mjukt
Näringsinnehåll per person: 203 kcal Fett: 5 g Protein: 2 g Kolhydrater: 41 g Fibrer: 7 g
Källa & bild: IForm
1 kommentar:
Vad gott det låter. Äpple och kanel, finns nog inget godare :)
Skicka en kommentar