Ingredienser - 1 person
- 1 äpple
- 1 dl vatten
- 1 tsk socker
- ¼ vaniljstång
- 100 g röda bär
- 20 g socker
- ¼ vaniljstång
- 1 mandelbiskvi
- 2 msk yoghurt naturell
Tillagning
- Halvera äpplet och ta ur kärnhuset.
- Koka upp vatten, socker och vaniljkorn.
- Lägg ner äpplet och sänk värmen.
- Låt det småkoka i ca 5 min, tills äpplet är mjukt, men krispigt.
- Lägg bären, t ex hallon och jordgubbar, i en gryta med socker, vaniljkorn och -stång.
- Låt det långsamt koka upp under lock och sedan småkoka i 5 min.
- Plocka upp vaniljstången.
- Bryt mandelbiskvin i mindre bitar och varva biskvi, äpple och bär i två lager i ett glas.
- Ställ det kallt fram till servering.
- Häll på lite yoghurt och servera.
Näringsinnehåll per person: 182 kcal Fett: 4 g Protein: 4 g Kolhydrater: 34 g Fibrer: 6 g
Källa & bild: Iform
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar