lördag 19 juni 2010

Bakad potatis med skinkröra



Ingredienser - 4 portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 1 liten rödlök
  • 1 äpple
  • 100 g rökt skinka, 20 tunna skivor
  • 0,5 knippe gräslök
  • 250 g keso
  • salt och svartpeppar

Gör så här:

  1. Sägg ugnen på 200 grader.
  2. Borsta potatisarna rena.
  3. Pricka dem med en gaffel och ugnsbaka dem tills de är mjuka, 50-60 minuter.
  4. Skala och finhacka löken, kärna ur och finhacka äpplet.
  5. Tärna den rökta skinkan och hacka gräslöken.
  6. Blanda samman alla ingredienser till fyllningen.
  7. Smaka av med salt och peppar.
  8. Sätt ett kryss i de varma potatisarna.
  9. Tryck isär dem och lägg i fyllningen.
  10. Servera gärna en sallad till.

Energi/portion: 266 kcal

Källa & bild: sund.nu

Inga kommentarer: