tisdag 16 februari 2010

Vill du vinna?

Det verkar vara svårt för er att komma på recept så jag får förenkla det hela lite :)
Skriv din favoritingrediens i kommentarsfältet så har du chansen att vinna!
Nu har du till på torsdag på dig att kamma hem
1:a vinsten på 100 kr i presentcheckar.

5 kommentarer:

Sofie N sa...

Då får jag så lov att nämna min syndiga, men ack så goda favorit; vin. Kokar det mesta med en skvätt vin - och hej vad smaklökarna jublar! :-)

Kram

hanna sa...

svårt o välja just en sak, men en klar favorit ingrediens är trots allt vitlök det är så gott i både soppor och såser (:

Frida sa...

Het Savoysoppa, 4 portioner

12 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1-2 st finhackade starka röda chillifrukter
1-2 st lime, saften av
1-2 msk Soya av god Thai-typ (tex Healthy boy brand)
(lite riven färsk ingefära om du gillar det)
1 burk färdigkokt matvete (typ Zeta)
600g Savoykål i stora strimlor

Koka ihop allt utom kål och vete. Smaka dig fram till lagom mycket chilli/lime/soya. Det skall vara starkt syrligt och mustigt i överkant eftersom vete och kål sedan spär smaken lite. När det smakar bra tillsätt Matvete och Savoykål. Koka några minuter. Kålen skall vara al dente när det är klart -inte slak.

Tar högst 5 minuter att laga och smakar smarrigt!

Om du vill ha mer protein eller kalorier kan du lägga till ett ägg per portion, antingen vispar du dem och ringlar i soppan innan den är klar eller serverar i kokta halvor i den färdiga soppan.

Näringsvärde utan ägg per portion:
Kcal 216
Protein 7,1g
Kolhydrater 42,5g
Fett 0,4g

Tillägg för ett ägg per portion:
Kcal 77
Protein 6,9g
Kolhydrater 0g
Fett 5,6g

Johan sa...

Kvarg!

Maria sa...

Kelda toscansk tomatsoppa toppat med en örtkryddad, fräst blandning av vitlök, färska champinjoner, rödlök, majs och paprika. Riven parmesan att strö över! Mums! Gärna vitlöksbröd till.