Ingredienser - 4 portioner
- 400 gram torskfilé, kolja eller liknande
- 1 st lätt uppvispat ägg
- 1 dl ströbröd
- 1 msk margarin
- 8 st salladsblad
- 200 gram tomater i skivor
- 200 gram gurka i skivor
- 50 gram skivad röd lök
- 8 skiva osötat fullkornsbröd (av dansk typ)
- 2 dl kesella 10 %
- 100 gram ishavsrom
- 3 msk finklippt gräslök
- salt och peppar
Tillagning
- Skär fisken i 4 portionsbitar.Vänd filéerna i först ägg och sedan ströbröd.
- Stek fisken på medeltemperatur i margarin i en stekpanna. Salta.
- Lägg fisk, salladsblad, tomat, gurka och rödlök mellan brödskivorna.
- Blanda ingredienserna till dressingen; kesella, ishavsrom, gräslök, salt och peppar.
- Ät och njut
Energi per portion: 384 kcal
Källa: Aftonbladet
Bild: alltommat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar