Ingredienser - 4–6 portioner
Pajdeg:
- 3 dl grahamsmjöl
- 1 msk tomatpuré
- 1 krm salt
- 200 g kesella mager
Fyllning:
- 3 hela vitlökar
- 12 körsbärstomater
- 1 knippa färsk timjan
- 75 g mellanlagrad, mager ost 17%
- 3 ägg
- 2 dl mellanmjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 krm kajennpeppar
Tillagning
- Börja med pajdegen: Blanda mjöl, tomatpuré och salt, gärna i matberedare. Tillsätt kesellan och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Tryck eller kavla ut degen i en pajform, ca 26 cm i diameter.
- Förgrädda pajskalet i 225°C ca 10 min. Ta pajskalet ur ugnen och sänk värmen till 200°C.
- Gör fyllningen: Lägg de oskalade vitlöksklyftorna i en kastrull. Täck dem precis med vatten. Låt klyftorna koka ca 3 min. Häll bort vattnet och fyll på med lika mycket nytt vatten. Koka klyftorna ytter-ligare ca 3 min. Häll bort vattnet och skala vitlöksklyftorna.
- Skölj och halvera körsbärs-tomaterna. Finfördela timjan och ost i matberedare. Tillsätt ägg, mjölk, salt och kajennpeppar.
- Fördela vitlöksklyftorna och tomathalvorna i pajskalet. Häll över äggstanningen. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 min, eller tills den fått fin färg.
Näringsvärde per portion 264 kcal Kolhydrater 36g Protein 14g Fett 7g Fibrer 3g
Källa & bild: IMPonline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar