lördag 20 februari 2010

Het Savoysoppa

Fridas vinnarbidrag

Het Savoysoppa - 4 portioner
  • 12 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1-2 st finhackade starka röda chillifrukter
  • 1-2 st lime, saften av
  • 1-2 msk Soya av god Thai-typ (tex Healthy boy brand)
  • (lite riven färsk ingefära om du gillar det)
  • 1 burk färdigkokt matvete (typ Zeta)
  • 600g Savoykål i stora strimlor

Tillagning

  1. Koka ihop allt utom kål och vete. Smaka dig fram till lagom mycket chilli/lime/soya. Det skall vara starkt syrligt och mustigt i överkant eftersom vete och kål sedan spär smaken lite.
  2. När det smakar bra tillsätt Matvete och Savoykål. Koka några minuter. Kålen skall vara al dente när det är klart -inte slak.
  3. Tar högst 5 minuter att laga och smakar smarrigt!

Om du vill ha mer protein eller kalorier kan du lägga till ett ägg per portion, antingen vispar du dem och ringlar i soppan innan den är klar eller serverar i kokta halvor i den färdiga soppan.

Näringsvärde utan ägg per portion:
Kcal 216
Protein 7,1g
Kolhydrater 42,5g
Fett 0,4g

Tillägg för ett ägg per portion:
Kcal 77
Protein 6,9g
Kolhydrater 0g
Fett 5,6g

Inga kommentarer: