Fridas vinnarbidrag
Het Savoysoppa - 4 portioner
- 12 dl vatten
- 2 tärningar grönsaksbuljong
- 1-2 st finhackade starka röda chillifrukter
- 1-2 st lime, saften av
- 1-2 msk Soya av god Thai-typ (tex Healthy boy brand)
- (lite riven färsk ingefära om du gillar det)
- 1 burk färdigkokt matvete (typ Zeta)
- 600g Savoykål i stora strimlor
Tillagning
- Koka ihop allt utom kål och vete. Smaka dig fram till lagom mycket chilli/lime/soya. Det skall vara starkt syrligt och mustigt i överkant eftersom vete och kål sedan spär smaken lite.
- När det smakar bra tillsätt Matvete och Savoykål. Koka några minuter. Kålen skall vara al dente när det är klart -inte slak.
- Tar högst 5 minuter att laga och smakar smarrigt!
Om du vill ha mer protein eller kalorier kan du lägga till ett ägg per portion, antingen vispar du dem och ringlar i soppan innan den är klar eller serverar i kokta halvor i den färdiga soppan.
Näringsvärde utan ägg per portion:
Kcal 216
Protein 7,1g
Kolhydrater 42,5g
Fett 0,4g
Tillägg för ett ägg per portion:
Kcal 77
Protein 6,9g
Kolhydrater 0g
Fett 5,6g
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar