- 2 zucchini (700 g)
- 2 potatisar
- 1 lök
- 1 vitlöksklyfta
- 4 cm färsk ingefära
- 10 g smör
- 2 tsk mild curry
- 1,5 dl vitt vin
- 1 liter grönsaksbuljong
- 1 msk färskpressad citron
- 0,5 knippe slät persilja
- 2 msk matlagningsgrädde
- 1 nypa strösocker
- salt
- svartpeppar
- 1 nypa cayennepeppar
Tillagning
- Skölj och ansa zucchinin och lägg ca 100 g åt sidan. Skär resten av zucchinin i skivor. Skala och tärna potatisen. Skala och tärna löken. Skala och hacka vitlök och ingefära.
- Hetta upp smöret i en stor kastrull och fräs löken tills den börjar mjukna. Tillsätt zucchini, potatis, vitlök och ingefära och fräs 5 min under omrörning.
- Strö curryn över grönsakerna, fräs hastigt och häll på det vita vinet. Rör om och häll på buljongen. Låt soppan sjuda 25 min på medelvärme.
- Tärna den sparade zucchinin fint och blanda med färskpressad citron. Hacka persiljebladen fint. Blanda zucchini och persilja väl.
- Mixa soppan med en handmixer och rör ner grädden. Smaka av med socker, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
- Portionera upp soppan i djupa tallrikar och strö över zucchini- och persiljeblandningen. Servera genast.
Näringsvärde per portion Kcal 116 Fett 4g Protein 4g Kolhydrater 13g Fibrer 3g
Källa & bild: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar