- 2 päron
- 2 kiwi
- 200 g gröna vindruvor
- 2 apelsiner
- 1 stor banan (200 g)
- 2 msk färskpressad citron
- 1 msk flytande honung
- 2 dl keso
- 100 g lätt färskost, t ex philadelphia
- 2 msk kanelsocker (se nedan)
Kanelsocker:
- Blanda 2 tsk kanel med 2 dl socker, eller efter smak.
Tillagning
- Skölj päronen grundligt, skär dem i fjärdedelar, ta bort kärnhusen och skär varje fjärdedel i tunna klyftor. Skala kiwifrukterna och skär dem i stora tärningar. Skölj, halvera och kärna ur vindruvorna.
- Skala 1 apelsin och skär den i bitar. Pressa den andra apelsinen. Skala bananen och skiva den tunt. Blanda all frukt i en skål. Rör samman färskpressad apelsin, färskpressad citron och honung. Häll blandningen över frukten och blanda väl.
- Rör ihop keso och färskost och krydda med ca 1 msk kanelsocker. Portionera upp fruktsalladen och ostkrämen på 4 tallrikar och strö över resten av kanelsockret.
Näringsvärde per portion 257 kcal Fett 7g Protein 10g Kolhydrater 39g Fibrer 6g
Receptvarianter- Det blir också gott att byta ut färskosten mot yoghurt eller kesella.
- Välj frukt efter smak och säsong. En fruktsallad med exotiska frukter, t ex ananas, kiwi och mango, är god att smaksätta med rom, färskpressad citron och honung.
- Blanda ner 2 msk müsli per portion i fruktsalladen och servera den till frukost.
Källa & bild: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar