- 4 blad filodeg
- 150 gram fetaost 16%, tex Apetina i hel bit
- 1 st ägg
- 1 tsk torkad mynta
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk sesamfrön
- Låt filodegen tina. Skär filodegen i 6-7 cm breda remsor, det ska bli 16 st.
- Blanda fetaost, ägg, mynta och svartpeppar i en bunke.
- Lägg ca 2 tsk av röran högst upp på varje filodegsremsa.
- Ta tag i ena hörnet och vik degen diagonalt över fyllningen så att det blir en trekant. Ta tag i nästa hörn och vik likadant fast åt andra hållet. Fortsätt så ända ner.
- Lägg trekanten på ett bakplåtspapper. Pensla med smält smör eller margarin. Strö på sesamfrö.
- Grädda i ca 10 minuter i 225 grader. De ska få lite färg.
- Ät börek ljummen eller kall.
Energi per portion 125 kcal
Källa & bild: Viktklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar