tisdag 29 september 2009

Kycklinggryta med medelhavsgrönsaker

Ingredienser - 4 portioner

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • saften av 1 citron
  • 2 lökar
  • 2 gröna paprikor
  • 500 g tomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk tomatpuré
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 lagerblad
  • 80 g gröna, paprikafyllda oliver
  • 0,5 knippe slät persilja
  • 0,5 citron
Tillagning

  1. Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar och lägg dem i en skål. Skala vitlöken och pressa ner den i skålen.
  2. Ta bort grova kvistar och hacka timjan och rosmarin. Blanda örterna med kycklingen. Häll på citronsaften och blanda allt väl. Täck över och marinera 1 tim. Vänd kycklingen en gång.
  3. Skala och hacka löken. Ansa de gröna paprikorna och skär dem i bitar. Skölj och halvera tomaterna. Ta bort stjälkfästet och skär tomaterna i tärningar.
  4. Hetta upp olivoljan i en gryta. Lägg i lök och paprikabitar. Fräs tills paprikan börjar mjukna, ca 4 min. Lägg i kycklingen med marinaden och fräs ca 2 min.
  5. Rör ner tomatpuré, tomater och 2 dl vatten i grytan. Salta och peppra och lägg i lagerbladet. Lägg på locket och sjud 20–25 min.
  6. Skiva oliverna och hacka persiljebladen. Skölj citronen och skär den i skivor. Blanda ner oliverna vid slutet av tillagningstiden och smaka av kycklinggrytan med salt och peppar. Strö över persiljan och garnera med citronskivor.
  7. Servera med ris.

Näringsvärde per portion 280 kcal Fett 12g Protein 32g Kolhydrater 13g Fibrer 5g

Källa & bild: Hembakat

Inga kommentarer: