- 500 g kycklingfiléer
- 2 vitlöksklyftor
- 2 kvistar timjan
- 2 kvistar rosmarin
- saften av 1 citron
- 2 lökar
- 2 gröna paprikor
- 500 g tomater
- 2 msk olivolja
- 1 msk tomatpuré
- salt
- svartpeppar
- 1 lagerblad
- 80 g gröna, paprikafyllda oliver
- 0,5 knippe slät persilja
- 0,5 citron
- Skär kycklingfiléerna i 2 cm stora bitar och lägg dem i en skål. Skala vitlöken och pressa ner den i skålen.
- Ta bort grova kvistar och hacka timjan och rosmarin. Blanda örterna med kycklingen. Häll på citronsaften och blanda allt väl. Täck över och marinera 1 tim. Vänd kycklingen en gång.
- Skala och hacka löken. Ansa de gröna paprikorna och skär dem i bitar. Skölj och halvera tomaterna. Ta bort stjälkfästet och skär tomaterna i tärningar.
- Hetta upp olivoljan i en gryta. Lägg i lök och paprikabitar. Fräs tills paprikan börjar mjukna, ca 4 min. Lägg i kycklingen med marinaden och fräs ca 2 min.
- Rör ner tomatpuré, tomater och 2 dl vatten i grytan. Salta och peppra och lägg i lagerbladet. Lägg på locket och sjud 20–25 min.
- Skiva oliverna och hacka persiljebladen. Skölj citronen och skär den i skivor. Blanda ner oliverna vid slutet av tillagningstiden och smaka av kycklinggrytan med salt och peppar. Strö över persiljan och garnera med citronskivor.
- Servera med ris.
Näringsvärde per portion 280 kcal Fett 12g Protein 32g Kolhydrater 13g Fibrer 5g
Källa & bild: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar