Ingredienser - 4 portioner
- ½ msk smör
- 4 mogna bananer
- ½ tsk kanel
- ½ tsk vaniljsocker
- 1 msk brun farin
- ½ dl hackade hasselnötter
- 2 msk pressad citron
Till servering:
- 1 dl turkisk yoghurt eller lätt vaniljglass
Tillagning
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Smörj en ugnssäker form med hela mängden smör.
- Skala bananerna, klyv dem på längden och lägg i formen. Strö över kanel, vaniljsocker, farin, hackade nötter och citronsaft. Stek mitt i ugnen ca 5 min tills bananerna är varma och lite mjuka.
- Servera med turkisk yoghurt eller lätt vaniljglass.
Näring/portion: 234 kcal, 10 g fett, 3 g protein, 33 g kolhydrater
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar