måndag 14 september 2009

Kanelbakade bananer


Ingredienser - 4 portioner
  • ½ msk smör
  • 4 mogna bananer
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk vaniljsocker
  • 1 msk brun farin
  • ½ dl hackade hasselnötter
  • 2 msk pressad citron

Till servering:

  • 1 dl turkisk yoghurt eller lätt vaniljglass

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Smörj en ugnssäker form med hela mängden smör.
  3. Skala bananerna, klyv dem på längden och lägg i formen. Strö över kanel, vaniljsocker, farin, hackade nötter och citronsaft. Stek mitt i ugnen ca 5 min tills bananerna är varma och lite mjuka.
  4. Servera med turkisk yoghurt eller lätt vaniljglass.

Näring/portion: 234 kcal, 10 g fett, 3 g protein, 33 g kolhydrater

Källa & bild: DN

Inga kommentarer: