- 1 gul lök1 vitlöksklyfta
- 1 msk olja
- 2 burkar majs (à 340 g)
- 1 ½ liter vatten
- 1 ½ hönsbuljongtärning
- ½ dl lätt creme fraiche
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
Till servering:
- 80 g lufttorkad skinka
- 1 msk hackad salvia + några blad till dekoration
Tillagning
- Finhacka lök och vitlök och fräs den mjuk i olja.
- Tillsätt majs och fräs ett par minuter till, häll på vatten och buljongtärning. Koka under lock cirka 15 minuter.
- Mixa soppan slät, klicka i creme fraiche och lägg i salvia, mixa lite till. Smaka av med salt och peppar.
- Tärna skinkan och knaperstek den i torr panna, gärna i släpplätt-panna. Låt fettet rinna av på hushållspapper. Servera soppan med skinka och salviablad.
Näring/portion: 208 kcal, 8 g fett, 8 g protein, 30 g kolhydrater.
Källa & bild: DN
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar