- 0.5 paket jäst
- 2.5 dl ljummet vatten
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 200 gram riven morot
- 7 dl dinkelmjöl (fullkorn)
- 0.5 st ägg
- 3 msk torkade solrosfrön
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Tillsätt lite av vattnet. Rör med en trägaffel så att jästen löser sig.
- Tillsätt resten av vattnet, olivolja, salt, morot och 6 dl av mjölet. Använd gärna en elvisp (degkrokarna) eller arbeta ordentligt för hand.
- Tillsätt ev mer mjöl. Degen ska vara något kladdig.
- Låt degen jäsa i 30 minuter. Rulla ut degen till en längd.
- Dela den i 12 bitar och forma till bullar. Lägg bullarna på ett bakplåtspapper på en plåt och låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö på lite solrosfrön.
- Grädda bröden i ca 10 minuter i 225 grader.
Energi per portion 159 kcal
Källa & bild: Viktklubben
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar