lördag 29 augusti 2015

Saftiga vaniljrutor med citron & limefrosting - 97 kcal



Ingredienser - 12 små bitar
  • 3 dl (109g) havregryn
  • 1,5 dl (50g) whey complete vanilj
  • 2-3 msk stevia sötströ
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljarom
  • 1 ägg
  • 2 msk kokosolja
  • 0,5 dl osötat äppelmos
  • 2 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
  • 0,5 dl urkramad riven zucchini (kan uteslutas men gör kakan lite saftigare)
Frosting:
  • 150 g Philadelphia extra light
  • 1 msk stevia sötströ
  • 1 tsk limeskal
  • 0,5 tsk citronskal
  • 1 tsk limejuice
Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 C.
  2. Mixa ihop alla ingredienser i en stor bunke. Häll smeten i en rektangulär ugnsform, ca 20x20 cm (klä den i bakplåtspapper så kakan inte fastnar) och grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Ta hellre ut den lite för tidigt, den är supergod när den är lite kletig. Ta ut och låt svalna.
  3. Blanda ihop ingredienserna till frostingen och ber den över kakan. Skär i 12 bitar. Försvara i kylen eller frys in kakan (bäst att frysa in den utan frostingen).


Näringsvärde per bit:
97 kcal
7 g kolhydrater
6 g protein
4 g fett

Källa & bild: Tasty health

1 kommentar:

josefine sa...

wow, det vattnas i munnen.. det här ska testas! kika gärna in på min blogg för hälsosamma juicer och tips.