Ingredienser - 12 små bitar
- 3 dl (109g) havregryn
- 1,5 dl (50g) whey complete vanilj
- 2-3 msk stevia sötströ
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljarom
- 1 ägg
- 2 msk kokosolja
- 0,5 dl osötat äppelmos
- 2 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
- 0,5 dl urkramad riven zucchini (kan uteslutas men gör kakan lite saftigare)
- 150 g Philadelphia extra light
- 1 msk stevia sötströ
- 1 tsk limeskal
- 0,5 tsk citronskal
- 1 tsk limejuice
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 C.
- Mixa ihop alla ingredienser i en stor bunke. Häll smeten i en rektangulär ugnsform, ca 20x20 cm (klä den i bakplåtspapper så kakan inte fastnar) och grädda i mitten av ugnen i ca 18 minuter. Ta hellre ut den lite för tidigt, den är supergod när den är lite kletig. Ta ut och låt svalna.
- Blanda ihop ingredienserna till frostingen och ber den över kakan. Skär i 12 bitar. Försvara i kylen eller frys in kakan (bäst att frysa in den utan frostingen).
Näringsvärde per bit:
97 kcal
7 g kolhydrater
6 g protein
4 g fett
97 kcal
7 g kolhydrater
6 g protein
4 g fett
Källa & bild: Tasty health
1 kommentar:
wow, det vattnas i munnen.. det här ska testas! kika gärna in på min blogg för hälsosamma juicer och tips.
Skicka en kommentar