Ingredienser - 4 portioner
- 1 hackad schalottenlök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 1 msk smör
- 2 dl arborioris
- 2 tsk curry
- 1 dl vitt vin
- 7½ dl kokande grönsaksbuljong
- 170 g kräftstjärtar
- 150 g lättkokt grön sparris
- 1½ dl frysta ärter eller sojabönor
- 4 msk riven parmesanost
- 2 msk hackad bladpersilja
Gör så här
Fräs lök och vitlök genomskinligt i smör. Rör ner ris och curry, fräs någon min. Späd med vinet som får koka in. Späd sedan med buljongen lite i taget och rör ofta i riset tills nästan all vätska absorberats. Vänd ner kräftstjärtar, sparris och ärter mot slutet så att allt blir varmt. Rör ner ost och persilja och servera gärna på varma tallrikar.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar