Ingredienser, ca 9-11 st:
- 1 dl grahamsmjöl
- 1 dl dinkelmjöl fullkorn
- 1 dl havregryn
- 2 tsk bakpulver
- ½ tsk salt
- 1 ägg
- 6 äggvitor
- 250 g lätt kvarg eller kesella
- 1 dl lättmjölk
- 1 msk olivolja
- 200 g fetaost
- ½ dl kalamataoliver, urkärnade
- 9 bitar soltorkade tomater
- 1 msk pumpakärnor till garnering
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda de torra ingredienserna tillsammans.
3. Vispa samman ägg, äggvitor, kvarg/kesella, mjölk och olivolja. Blanda väl!
4. Smula ner fetaosten.
5. Skiva oliverna, strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner i äggsmeten.
6. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
7. Fördela smeten i muffinsformar och strö över pumpakärnor.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25-35 min tills de fått fin färg och är färdiga i mitten – testa med en brödsticka.
2. Blanda de torra ingredienserna tillsammans.
3. Vispa samman ägg, äggvitor, kvarg/kesella, mjölk och olivolja. Blanda väl!
4. Smula ner fetaosten.
5. Skiva oliverna, strimla de soltorkade tomaterna och blanda ner i äggsmeten.
6. Tillsätt mjölblandningen och blanda väl.
7. Fördela smeten i muffinsformar och strö över pumpakärnor.
8. Grädda i mitten av ugnen ca 25-35 min tills de fått fin färg och är färdiga i mitten – testa med en brödsticka.
Näringsvärde per muffins: 160 kcal, 15 g kolhydrater, 14 g protein och 5 g fett.
Källa & bild: Shapemeup.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar