Ingredienser - 6 portioner
Biffar:
- 6 msk ströbröd (knappt 1 dl)
- 2,25 dl mjölk
- 600 g nötfärs
- 1/2 tsk salt
- 3 msk riven lök
- 1 ägg
- svartpeppar
- 1/2 msk smör
- 1/2 msk rapsolja
Sås:
- 3 dl sky
- 1 köttbuljongtärning
- 2 msk vetemjöl
- 1 dl vatten
- 1/2-1 tsk kinesisk soja
- 2 msk lätt crème fraiche
- svartpeppar
Tillagning
1. Blanda ströbröd och mjölk. Låt svälla 10 minuter.
2. Rör i färs och salt, lök och ägg. Peppra.
3. Blöt händerna och forma till 12 platta biffar.
4. Hetta upp smör och rapsolja i en stekpanna. Stek 4 biffar åt gången. Bryn på båda sidor så de får färg och efterstek sedan ca 4 minuter per sida på lägre värme. Håll varma under folie.
5. Vispa ur pannan med hett vatten så det blir 3 dl. Sila och häll upp i kastrull. Lägg i buljongtärning och låt koka upp. Vispa ut mjölet i vatten och rör i kastrullen under vispning. Låt småputtra 5 minuter. Smaksätt med soja. Rör i créme fraiche och peppra.
6. Servera biffarna med potatis, sås, gärna saltgurka och grönsaker!
Källa & bild: Annas matkoll
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar