måndag 22 juni 2015

Crêpes med lax- och räkfyllning - 310 kcal


Ingredienser - 4 portioner

  • 4 pannkakor från grundreceptet
  • 8 salladsblad
  • 100 g sparris, färsk eller fryst
  • 2 kokta kalla ägg
  • 100 g gravad lax i skivor
  • 100 g skalade räkor

Keso- och citronröra:
  • 2 dl keso naturell, 4 % ev. låglaktos
  • 2 msk lätt-crème fraiche, 15 % ev. låglaktos
  • ½ dl finhackad dill
  • finrivet skal från 1 citron
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Gör pannkakorna enligt grundrecept – pannkakor till crêpes. 
  2. Lägg 2 salladsblad på varje pannkaka. Bryt av den nedersta delen av sparrisen och förväll i lättsaltat vatten ca 5 min. Skala och skär äggen i fjärdedelar. Lägg sparris, ägg, lax och räkor i en hög ovanpå pannkakan. 
  3. Blanda keso, crème fraiche, dill, citronskal, salt och peppar till en röra och lägg en klick ovanpå fyllningen. Vik ihop pannkakan så att det blir som en grotta.
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: