Ingredienser - 4 portioner
- 4 pannkakor från grundreceptet
- 8 salladsblad
- 100 g sparris, färsk eller fryst
- 2 kokta kalla ägg
- 100 g gravad lax i skivor
- 100 g skalade räkor
Keso- och citronröra:
- 2 dl keso naturell, 4 % ev. låglaktos
- 2 msk lätt-crème fraiche, 15 % ev. låglaktos
- ½ dl finhackad dill
- finrivet skal från 1 citron
- salt och peppar
Gör så här
- Gör pannkakorna enligt grundrecept – pannkakor till crêpes.
- Lägg 2 salladsblad på varje pannkaka. Bryt av den nedersta delen av sparrisen och förväll i lättsaltat vatten ca 5 min. Skala och skär äggen i fjärdedelar. Lägg sparris, ägg, lax och räkor i en hög ovanpå pannkakan.
- Blanda keso, crème fraiche, dill, citronskal, salt och peppar till en röra och lägg en klick ovanpå fyllningen. Vik ihop pannkakan så att det blir som en grotta.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar