Ingredienser
- 120 g färsk pasta, ev. glutenfri
- 200 g hyvlad squash
- 250 g strimlad kyckling(lår)filé
- 10 hela salviablad
- ½ msk olivolja
- 1 hackad schalottenlök
- ½ dl torrt vitt vin
- 200 g konserverade körsbärstomater
- 1½ krm socker
- salt och peppar
- 3 msk riven parmesanost
Servera med: blandsallad
Gör så här
- Koka pastan tillsammans med squashen. Stek kyckling tillsammans med salviablad i lite av oljan, och häll över på en tallrik medan du gör tomatsåsen.
- Fräs löken genomskinlig i resten av oljan, tillsätt vinet och låt det mesta koka in. Blanda ner tomater, socker, salt och peppar och låt puttra 5-10 minuter. Blanda såsen med den avrunna pastan, kycklingen och det mesta av parmesanosten.
- Lägg upp i djupa tallrikar och strö över resten av osten.
Källa & bild: MåBra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar