Ingredienser - 12 bitar
Pajbotten:
- 4 dl (200g) fettreducerat mandelmjöl
- 2 msk Sukrin Gold
- 2 msk (28g) kokosolja
- 1 ägg
- 2 msk valfri mjölk (jag använde mandelmjölk)
Fyllning:
- 500 g hallon och jordgubbar
- 3 msk chiafrön
- 2-3 msk stevia sötströ
- 0,5 tsk vaniljpulver
- 0,75 msk arrowrootpulver utspätt med 1,5 msk vatten
Smultopping:
- 2 dl (100g) fettreducerat mandelmjöl
- 2 dl (70g) havregryn
- 1 dl (40g) valnötter
- 2 msk (28g) kokosolja
- 2-3 msk agavesirap eller honung
Tillagning
1. Sätt ugnen på 180 C.
2. Ha i mandelmjöl, kokosolja och sötningsmedel i en matberedare och mixa tills allt är blandat. Ha i ägget och mjölken och mixa tills allt går ihop till en deg. Rulla till en boll med händerna och lägg på bakplåtspapper. Mjöla in en kavel med mandelmjöl och rulla ut degen till en ganska tunn cirkel som är lika stor som pajformen. Smörj in formen med kokosolja och tryck ner degen i formen. Hacka några hål i botten med en gaffel och grädda sedan i mitten av ugnen i ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna.
3. Ha i hallon, jordgubbar, sötningsmedel och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt puttra i ca 5 minuter. Tillsätt chiafrön och arowroot-blandningen och låt koka på låg värme i ca 10-15 minuter. Häll sedan fyllningen över botten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar