Ingredienser - 4 portioner
- 1 kg räkor med skal,ca 400 g skalade
- 1 färsk lök
- 2 avokado
- ½ gurka
- 1 msk pressad citronsaft
- ½ tsk flingsalt
- 1 krm svartpeppar
- blandad sallad, ca 80 g
- dillkvistar
Rhode Island-sås:
- 2 dl Arla Ko® gräddfil
- ½ dl chilisås ev ketchup
- typ3–5 droppar tabascosås
- 1 krm salt
Gör så här
- Skala räkorna. Skala och skiva löken. Dela och kärna ur avokadon. Ta ur fruktkötteti bitar med en tesked.
- Skär gurkan i bitar. Blanda lök, avokado, gurka, citronsaft, saltoch peppar.
- Blanda ihop ingredienserna till såsen.
- Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på grönsakerna och toppa med räkor och dill.
- Servera med såsen, citronklyftor och bröd.
Energi per portion 300 kcal Protein 22 g Kolhydrat 12 g Fett 18 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar