Ingredienser - 4 portioner
- 8 dubbla lammkotletter
- salt och vitpeppar
Marinad:
- 2 msk citronsaft
- 2 msk rapsolja
- 2 msk soja
- 2 citronskivor, halverade
- 1/2 tsk ingefära, malen
- 1 vitlöksklyfta, krossad
- 700 g potatis, klyftad
- 2 msk olivolja
- salt
- 400 g zucchini, skivad
- svartpeppar
Tillagning
- Blanda ihop marinaden. Lägg ner köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Marinera minst 1 tim.
- Sätt ugnen på 200º.
- Lägg potatisen i en långpanna och ringla över olja. Strö över salt. Ugnstek potatisen ca 15 min tills den är mjuk.
- Tillsätt zucchinin när 5 min återstår. Strö över ytterligare salt och peppar
- Torka av köttet. Stek eller grilla det 3 min per sida. Salta och peppra.
En portion ger 400 kcal (1,7 MJ) och 15 g fett.
Källa & bild: Svensk köttinformation
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar