Ingredienser - 4 portioner
- 0,5 dl olivolja
- 2 msk färskpressad citron
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk chiliflingor
- salt
- svartpeppar
- 4 kycklingfiléer (ca 500 g)
Bulgursallad:
- 2 dl bulgur
- saften av 1 citron
- 3 msk olivolja
- 2 stora tomater
- 2 kvistar färsk mynta
- 2 knippen slät persilja
Övrigt:
- 4 blötlagda träspett
Tillagning
- Rör ihop olivolja och färskpressad citron med 2 tsk kallt vatten. Rör ner paprikapulver, chiliflingor, salt och svartpeppar i marinaden. Skär varje kycklingfilé i 4–5 bitar. Lägg bitarna i marinaden och marinera minst 2 tim, men gärna över natten.
- Koka bulgurvetet enligt anvisningarna på paketet. Häll över saften av 1 citron, olivolja, 0,5 tsk salt och 3 msk vatten. Rör om väl och låt blandningen kallna i kylskåp.
- Skålla och skala tomaterna. Kärna ur dem, ta bort stjälkfästena och hacka fruktköttet. Skölj mynta och persilja och hacka örtbladen fint.
- Trä kycklingbitarna på de blötlagda spetten. Grilla dem i grillpanna eller på kolgrill, ca 5 min per sida eller tills bitarna är genomstekta. Pensla med marinaden.
- Blanda ner tomater och örter i bulgursalladen strax före servering. Servera den kalla bulgursalladen till de grillade kycklingspetten.
Serveringstips
Som extra tillbehör är det gott med en kall yoghurtsås, svarta oliver och en blandad grönsallad.
Receptvariant
- Byt ut myntan i bulgursalladen mot basilika och tillsätt även fint tärnad gurka.
- Byt ut bulgurvetet mot couscous. Blanda ner ingredienserna i den färdiga couscousen och låt svalna i kylskåp enligt receptet.
Näringsvärde per portion 385 kcal Fett 15g Protein 34g Kolhydrater 28g Fibrer 3g
Källa & bild: Hembakat
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar