söndag 5 juli 2009

Cookies


Ingredienser - 30st
  • 100 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 1 dl råsocker
  • 1 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl hackade hasselnötter
  • 100 g mörk blockchoklad

Tillagning

  1. Blanda smör, socker och ägg till en krämig smet. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt, grovhackad choklad och nötter.
  2. Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Dela rullen i två delar, och låt den vila i kylskåp minst en timme.
  3. Sätt ugnen på 175°, ta ut rullarna och skär dem i knappt 1 centimeter tjocka skivor.
  4. Lägg kakorna på två plåtar och grädda kakorna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt dem svalna på galler.

Energi per kaka ca 100 kcal

Källa & bild: Receptakuten

Inga kommentarer: