Ingredienser - 30st
- 100 g smör
- 1 dl farinsocker
- 1 dl råsocker
- 1 ägg
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bikarbonat
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 dl hackade hasselnötter
- 100 g mörk blockchoklad
Tillagning
- Blanda smör, socker och ägg till en krämig smet. Tillsätt mjöl, bikarbonat, salt, grovhackad choklad och nötter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och rulla till en lång rulle, ca 5 cm i diameter. Dela rullen i två delar, och låt den vila i kylskåp minst en timme.
- Sätt ugnen på 175°, ta ut rullarna och skär dem i knappt 1 centimeter tjocka skivor.
- Lägg kakorna på två plåtar och grädda kakorna i ca 15 minuter tills de är gyllenbruna och knapriga. Låt dem svalna på galler.
Energi per kaka ca 100 kcal
Källa & bild: Receptakuten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar