Ingredienser - 2 portioner
- 0,5 dl cashewnötter
- 0,5 st fläskfilé, (ca 200 g)
- 1 tsk salt
- 1 krm svartpeppar, nymald
- 1,5 dl bulgur
- 1 st lime, saften av (ca 1/2 dl)
- 0,5 msk olivolja
- 0,5 msk vatten
- 1 msk ingefära, färskriven
- 0,5 msk soja
- 1 tsk råsocker
- 1 st vitlöksklyfta, hackad
- grön spansk peppar, skivad, ca 2 cm
- 1 st grön paprika, liten (ca 150 g)
- 1 st knipplök, (ca 50 g)
- 0,5 st fänkål, (ca 100 g)
- 100 g blandad sallad, t ex rucola- machesallad
- basilika, några kvistar
Tillagning
Det gröna och krispiga inspirerar till att laga en härlig sallad. Bulgur gör den extra matig, lime och ingefära ger en god frisk smak.
- Sätt ugnen på 200°. Rosta cashewnötterna ca 10 min.
- Salta och peppra fläskfilén, bryn den runt om i stekpannan. Stek färdigt mitt i ugnen ca 10 min eller tills innertemperaturen är 68°.
- Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Rör ihop limesaft, olivolja, vatten ingefära, soja, råsocker, vitlök och pepaprfrukt.
- Ta bort kärnhuset, skölj och skär paprikan i tunna strimlor. Ansa och skär knipplöken i skivor på snedden. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor.
- Skölj salladen. Blanda bulgur, sallad, paprika, salladslök och fänkål på ett serveringsfat.
- Låt köttet svalna något innan det skivas och blandas i salladen. Häll på dressingen.
- Strö över cashewnötter och basilikablad.
Energi per portion ca 390 kcal varav ca 19 g fett,26 g kolhydrater,29 g protein
Källa & bild: alltommat.se
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar