måndag 27 juli 2009

Fläskfilé på salladsbädd


Ingredienser - 2 portioner
  • 0,5 dl cashewnötter
  • 0,5 st fläskfilé, (ca 200 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar, nymald
  • 1,5 dl bulgur
  • 1 st lime, saften av (ca 1/2 dl)
  • 0,5 msk olivolja
  • 0,5 msk vatten
  • 1 msk ingefära, färskriven
  • 0,5 msk soja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 st vitlöksklyfta, hackad
  • grön spansk peppar, skivad, ca 2 cm
  • 1 st grön paprika, liten (ca 150 g)
  • 1 st knipplök, (ca 50 g)
  • 0,5 st fänkål, (ca 100 g)
  • 100 g blandad sallad, t ex rucola- machesallad
  • basilika, några kvistar

Tillagning

Det gröna och krispiga inspirerar till att laga en härlig sallad. Bulgur gör den extra matig, lime och ingefära ger en god frisk smak.

  1. Sätt ugnen på 200°. Rosta cashewnötterna ca 10 min.
  2. Salta och peppra fläskfilén, bryn den runt om i stekpannan. Stek färdigt mitt i ugnen ca 10 min eller tills innertemperaturen är 68°.
  3. Tillaga bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  4. Rör ihop limesaft, olivolja, vatten ingefära, soja, råsocker, vitlök och pepaprfrukt.
  5. Ta bort kärnhuset, skölj och skär paprikan i tunna strimlor. Ansa och skär knipplöken i skivor på snedden. Ansa och skär fänkålen i tunna skivor.
  6. Skölj salladen. Blanda bulgur, sallad, paprika, salladslök och fänkål på ett serveringsfat.
  7. Låt köttet svalna något innan det skivas och blandas i salladen. Häll på dressingen.
  8. Strö över cashewnötter och basilikablad.

Energi per portion ca 390 kcal varav ca 19 g fett,26 g kolhydrater,29 g protein

Källa & bild: alltommat.se

Inga kommentarer: