Ingredienser - 4 portioner
- 50 g smör
- 3 ägg
- 2 dl strösocker
- 1 dl Arla Ko® mjölk
- 4 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 4 dl färska hallon och blåbär
Fyllning:
- 250 g Arla Köket Kesella® kvarg
- 2 msk mosade hallon eller blåbär
- 1 dl florsocker
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°. Ställ ut stora pappersformar på en plåt. Smält smöret.
- Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölk och smör.
- Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Rör i bären. Klicka ut smeten i formarna.
- Grädda i mitten av ugnen ca 15 min. Låt muffinsen svalna. Blanda ingredienserna till fyllningen.
- Skär ett strutformat hål i varje muffins. Lägg i fyllningen och sätt tillbaka locket.
Energi per st 235 kcal Protein 6 g Kolhydrat 36 g Fett 8 g
Källa & bild: Arla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar